Προμηθευτές-Προϊόντα Φ/Β

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και στοιχεία για τα προϊόντα που εξοπλίζουν τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς, καθώς και να επισκεφθείτε τις ηλεκτρονικές σελίδες των προμηθευτών μας.

Τα φωτοβολταικα πάνελ (ή φ/β γεννήτριες) είναι μονάδες ηλεκτρικής διασύνδεσης που αποτελούνται από πολλά φωτοβολταϊκά στοιχεία τα οποία έχουν την δυνατότητα να μετατρέπουν το φως του ήλιου σε ηλεκτρικό ρεύμα. Η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική γίνεται αθόρυβα, αξιόπιστα και χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από τουλάχιστον ένα πάνελ φωτοβολταϊκών κυψελών, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συσκευές για τη μετατροπή του συνεχούς ρεύματος που παράγεται σε εναλλασσόμενο. Η κυψέλη (ή στοιχείο ή κύτταρο) είναι μια διάταξη που παράγει ηλεκτρική ενέργεια όταν δέχεται ακτινοβολία. Το φωτοβολταϊκό πάνελ είναι ουσιαστικά ένα πλαίσιο που περιέχει αυτές τις κυψέλες συνδεδεμένες μεταξύ τους.

JA Solar Holdings Co

Η JA Solar Holdings Co., Ltd είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής προϊόντων ηλιακής ενέργειας υψηλής απόδοσης. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005 και κυκλοφόρησε δημόσια στο NASDAQ τον Φεβρουάριο του 2007. Από το 2010, έχει εδραιωθεί ως κορυφαίος προμηθευτής φ/β πάνελ.  Αξιοποιώντας την ισχύ της στην τεχνολογία των ηλιακών κυττάρων, δεσμεύεται να παρέχει μονάδες με απαράμιλλη αποδοτικότητα μετατροπής, αποδοτικότητα απόδοσης και αξιοπιστία, ώστε να επιτρέπει στους πελάτες να μεγιστοποιούν τις αποδόσεις των φωτοβολταϊκών τους έργων. Έχει έντεκα εγκαταστάσεις παραγωγής παγκοσμίως. Με την κορυφαία εμπειρία της στον κλάδο, τη συνεχή προσπάθεια στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της, η JA Solar είναι ο πιο αξιόπιστος μακροπρόθεσμος συνεργάτης σας.

Luxor Solar

Η Luxor Solar GmbH είναι μια εδραιωμένη γερμανική εταιρία στον τομέα της ηλιακής βιομηχανίας με έδρα τη Στουτγάρδη και κατασκευαστής ηλιακών μονάδων από το 2004. Η εταιρεία αναπτύσσει ηλιακές μονάδες και τις παράγει σύμφωνα με καθορισμένες οδηγίες κατασκευής. Οι χονδρέμποροι, σχεδιαστές έργων και εγκαταστάτες έχουν προμηθεύσει την Αυστραλία, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και την Ιαπωνία από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία.
Η Luxor παράγει φ/β πάνελ για κάθε απαίτηση όωπς πολυκρυσταλλικά, μονοκρυσταλλικά, 48, 60, 72 κυψελών, κλπ. Τα ηλιακά πάνελ είναι υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας εξαιρετικές αποδόσεις.

Jinko Solar

Η εταιρία JinkoSolar Holding Co, Ltd (NYSE με κωδικό Χρηματιστηρίου: JKS) είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών που έχει παραγωγή 1,5 GW το 2011 με ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υψηλής ποιότητητας και παραγωγικότητας σε μονοκρυσταλλικά και πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πάνελ.

Ο πλήρης έλεγχος κατά τη διάρκεια της παραγωγικής μας αλυσίδας, εγγυάται την υψηλότερη ποιότητα των προϊόντων μας και μια πολύ πιο αποτελεσματική διαχείριση του κόστους. Με όλα τα παραπάνω ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, είμαστε σε θέση να περνάμε τα οφέλη στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.

Ο μετατροπέας (inverter) μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά τμήματα της, καθώς από αυτόν εξαρτάται η λειτουργία και η καλή απόδοση του συστήματος που διαθέτουμε.

Είναι μια συσκευή με ηλεκτρονικές και ηλεκτρολογικές διατάξεις, η οποία μετατρέπει το Συνεχές ρεύμα που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ σε Εναλλασσόμενο, συμβατό με το δίκτυο του ηλεκτρισμού. Πρακτικά, ο μετατροπέας του κάθε φωτοβολταϊκού συστήματος, είναι ο «εγκέφαλος» της εγκατάστασης, αφού μπορεί να «εκμεταλλεύεται» το ρεύμα που παράγεται από τα panels, είτε πρόκειται για αυτόνομο είτε για διασυνδεδεμένο σύστημα. Επιπρόσθετα, ο inverter είναι «υπεύθυνος» για την επιτήρηση όλου του συστήματος. Αν για παράδειγμα εντοπιστεί κάποια βλάβη στο δημόσιο δίκτυο, στα Φ/Β Πάνελ ή στην καλωδίωση, θα «ενημερώσει» και θα «πράξει» αναλόγως.

 

SMA Hellas

Η SMA, με εξειδίκευση στη τεχνολογία συστημάτων, για περισσότερα από 30 χρόνια, αναπτύσσει και διαθέτει κορυφαίας ποιότητας φωτοβολταϊκούς μετατροπείς καθώς και καινοτόμες λύσεις ενεργειακής διαχείρισης. Οι ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας και τεχνικής υποστήριξης της SMA, για κάθε φωτοβολταϊκή εφαρμογή αυξάνουν την οικονομική αποδοτικότητα της εγκατάστασης και επιτρέπουν την μεγαλύτερη αυτάρκεια στην κατανάλωση ενέργειας.

ABB

Η ΑΒΒ καλύπτει στην Ελλάδα και την Κύπρο όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Ομίλου, οι οποίες περιλαμβάνουν την εμπορία βιομηχανικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, την κατασκευή πινάκων μέσης και χαμηλής τάσης υψηλών απαιτήσεων, τη μελέτη και εκτέλεση έργων καθώς και υπηρεσίες after sales.

Η ABB προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά μετατροπέων ισχύος σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Οι μετατροπείς της ABB βοηθούν τους πελάτες να παράγουν και να χρησιμοποιούν ενέργεια αποτελεσματικά, είναι σχεδιασμένα για αξιόπιστη λειτουργία ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες και για χαμηλό κόστος κύκλου ζωής. Έχουν παγκόσμια υποστήριξη και εξυπηρέτηση.

 

RefuSol

Η REFUsol, μια επιχειρηματική μονάδα της REFU Elektronik GmbH, αναπτύσσει και πωλεί υψηλής απόδοσης ηλιακούς μετατροπείς (inverters) για φωτοβολταϊκά συστήματα. Το πολύ έμπειρο προσωπικό του μπορεί να αντλήσει από τις γνώσεις που έχει αποκτήσει από την πώληση πάνω από 250.000 μετατροπείς μέχρι σήμερα.

Η REFU Elektronik GmbH ιδρύθηκε το 1965 και από τότε έχει θέσει νέα πρότυπα στους τομείς της τροφοδοσίας, της αποθήκευσης ενέργειας και της τεχνολογίας inverter. Είναι μέλος του διεθνώς ενεργού ομίλου εταιρειών PRETTL που διαθέτει 9.500 υπαλλήλους παγκοσμίως και πωλήσεις ύψους σχεδόν 1 δις ευρώ.

Η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα στο υψηλότερο τεχνικό επίπεδο στις εγκαταστάσεις της στο Pfullingen και στο Metzingen, στη Γερμανία.

Στον λοιπό εξοπλισμός ενός φ/β συστήματος, εκτός δηλαδή από τα φ/β πάνελ και τους invertes, περιλαμβάνονται και οι καλωδιώσεις, οι βάσεις στήριξης των πάνελ, καθώς και πιθανά μηχανικά μέρη για βάσεις που απαιτούν κίνηση όπως οι ανιχνευτές (trackers) μονού ή διπλού άξονα. Τέτοια συστήματα είναι τα ρουλεμάν, τα έμβολα, κλπ. Προσπαθούμε να διαθέτουμε στα συστήματά μας τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές όπως:

SKF

Η SKF είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής προϊόντων, τεχνικών λύσεων και υπηρεσιών στην παγκόσμια αγορά των ρουλεμάν, των τσιμουχών και των σχετικών προϊόντων. Όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις σας, η SKF μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας σε ρουλεμάν και τσιμούχες των υψηλότερων προδιαγραφών.

Με το εκτενέστερο δίκτυο μεταπώλησης στην παγκόσμια αγορά ρουλεμάν, το οποίο υποστηρίζεται από τις διαδικτυακές πύλες ηλεκτρονικού εμπορίου endorsia.com και ptplace.com, καθώς και από τις υπηρεσίες logistics του Ομίλου, η SKF είναι πάντοτε κοντά στους πελάτες της όπου και αν αυτοί βρίσκονται.

H-Fang

Η Jiangyin Huafang New Energy Hi-Tech Equipment Co, Ltd (Huafang Hi-Tech), εταιρία κατασκευή Ραλλών (slewing drives) και Ρουλεμάν (slewing rings), είναι μία από τις επιμέρους εταιρείες του Ομίλου Huafang και βρίσκεται στο Jiangyin City, Jiangsu Province, στην Κίνα.

Ο βασικός τομέας εφαρμογής των προϊόντων της εταιρίας είναι η ανανεώσιμη ενέργεια, όπως τα φωτοβολταϊκά, CPV, HCPV και CSP και ανεμογεννήτριες, αλλά και μηχανήματα κατασκευών, μηχανήματα ναυπηγείων, ανυψωτήρες και σε κάποιες στρατιωτικές μηχανές.

Έχοντας ως αρχή της το «Προσανατολισμός στον Άνθρωπο, επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία”, η εταιρεία γρήγορα και αποτελεσματικά παρέχει απλές, οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών.

 

Elero

Η εταιρία Elero με την πολύχρονη εμπειρία της, έχει την τεχνογνωσία να καινοτομεί στις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες του μέλλοντος και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι γραμμικοί μηχανισμοί κίνησης (ηλεκτρο-έμβολα) από τη σειρά Aton, απολύτως αξιόπιστοι, με σταθερή ταχύτητα κίνησης του βάκτρου, ακριβή δυνατότητα εντοπισμού της θέσης και χωρίς απώλειες λαδιού , δεν έχουν την ανάγκη της συντήρησης.